Activiteiten tijdens Week van de Poëzie

Gepubliceerd op: 20 december 2023 15:31

Het thema van de Poëzieweek is ‘thuis’. Bibliotheek Hoeksche Waard biedt de Weesgedichten letterlijk een nieuw thuis! Hoe? Door ramen in het centrum van Oud-Beijerland en Strijen te beschrijven met gedichten. Vrijwillige handletteraars schrijven de gedichten met afwasbare stift op de ramen van de adoptieouders. Een cadeau aan de straat en aan de voorbijgangers!

In het kader van de Poëzieweek 2024, die loopt van 25 januari tot en met 31 januari, staan er prachtige Weesgedichten op adoptieramen in het centrum van Oud-Beijerland en Strijen. Speciaal voor deze actie werden gedichten geselecteerd van bekende en nog te ontdekken dichters, van (inter)nationale en lokale dichters. Tientallen bewoners en ondernemers in Oud-Beijerand en Strijen hebben enthousiast een gedicht geadopteerd. Hierdoor hebben de gemeentekernen in deze week een poëtische uitstraling.

Leuke activiteiten

Ter gelegenheid van de Week van de Poëzie organiseren we allerlei leuke activiteiten:

De Bibliotheek zoekt handletteraars

Voor het project Weesgedichten is de Bibliotheek op zoek naar enthousiaste adoptieouders (lees: adoptieramen) in het centrum van Strijen en Oud-Beijerland. “We hebben al veel positieve toezeggingen”, zegt Marleen de Vries namens de Bibliotheek Hoeksche Waard. “Daarnaast zijn we nog op zoek naar creatievelingen met een mooi handschrift of die al kunnen handletteren die ons willen helpen om de gedichten op de ramen te schrijven.” De gedichten worden tussen 18 en 24 januari op de ramen gezet. Aanmelden kan via mdevries@debhw.nl.